Редактор: e-mail: Снимка и видео: Фейсбук/ТАССКосмическият кораб Союз МС-19 с космонавт Антон

...
Редактор: e-mail: Снимка и видео: Фейсбук/ТАССКосмическият кораб Союз МС-19 с космонавт Антон
Коментари Харесай

Русия изпрати космическия кораб Союз МС с първия в историята киноекипаж в Космоса

Редактор: 

e-mail: 

Снимка и видео: Фейсбук/ТАСС

Космическият транспортен съд " Союз МС-19 " с космонавт Антон Шкаплеров, актрисата Юлия Пересилд и режисьорът Клим Шипенко се отдели от третия стадий на ракетата-носител " Союз-2.1а " и стартира самостоятелен полет до станцията, оповестиха от космодрома. Байконур.

Ракетата " Союз-2.1а " беше изстреляна във вторник от Байконур в 11:55 часа московско време. Срещата с МКС ще следва двуорбитална скица и ще отнеме почти 3 часа и 17 минути. Докингът с модула ISS Rassvet е плануван за 15:12 часа московско време същия ден.

Експерти записаха разполагането на слънчевите акумулатори на галактически транспортен съд " Союз МС-19 ".  " Има разобличаване на слънчеви панели и антени на пилотиран галактически транспортен съд ", се споделя в официалния  на Роскосмос.

Обученията на актрисата и режисьор в Центъра за образование на космонавти се организират от май. През това време те минаха механически, физически, психически и други типове образование. 

Актрисата и режисьорът летят до МКС, с цел да снимат галактическа драма, условно озаглавена „ Предизвикателството “, за жена-лекар, която лети на орбита, с цел да избави живота на астронавт. В фотосите на кино лентата ще вземат участие и съветските космонавти - Шкаплеров, Олег Новицки и Петър Дубров.

Пересилд и Шипенко ще прекарат 12 дни в орбита и ще се върнат на Земята с галактическия транспортен съд " Союз МС-18 " дружно с космонавта Новицки, който е на МКС от април. На 17 октомври Новицки ще се върне на Земята, а Шкаплеров и Дубров ще прекарат още 174 дни на станцията. 

Превод: " Петел "



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР